Het is best spannend

Denk je dat jij de enige bent die het spannend vindt om je verhaal te delen. Nee hoor. Voor een groot deel van onze sprekers betekent LEF het delen van hun verhaal met vreemden. Lees maar eens wat Monique van der Weijden met haar achterban deelde. Wat ons betreft een voorbeeld: krachtig en ook kwetsbaar.

Op 22 januari ben ik uitgenodigd op het inspirerende congres She Speaks, om te spreken over LEF.
Het is de eerste keer dat ik in het openbaar spreek en ik kan je zeggen dat het mij enorm bezig houdt. ‘Lef hebben’ is voor mij een staat van zijn waarbij je ondanks de angst, weet dat je keuze-mogelijkheden hebt. Lef als brug tussen zelfvertrouwen en moed. Bij mij gaat lef vooral over mijn hart volgen, ook als dit gepaard gaat met al mijn angsten. Angsten, de gevangenis van percepties, de bril van zelfafwijzing, hoop, vrees en zorg waar ik doorheen kijk. Ben ik wel slim, goed genoeg, zal ik geen black-out krijgen? Ook de angst voor het eventuele oordeel van anderen draag ik met mij mee. Zal mijn verhaal wel aansprekend zijn? Wat heb ik eigenlijk te vertellen over lef? Wat als ik faal? Al deze angsten neem ik de 22ste januari met mij mee. Ik besluit ze niet weg te drukken en zal er staan. Ik heb ‘ja’ gezegd en heb lef om te durven falen, want laten we eerlijk zijn, achter je grootste angst gaat je diepste verlangen schuil.

Tweet