Bestel nu je tickets
Aleid Overbeek
'Netwerken doe je overal. In het bos met de hond, en in rij bij de groenteboer.'

Succesvol (dankzij) netwerken

Doen: Hoe zet je je netwerk in voor netwerk je eigen bedrijf? Dat doen vrouwen volgens Aleid Overbeek nog veel te weinig, omdat ze geneigd zijn zich erg bescheiden op te stellen. Maar als ze het wèl doen, blijken ze er heel succesvol in te zijn. Succesvoller dan mannen. Een succesvol netwerk begint vaak bij een persoonlijke klik. Het is veel méér dan visitekaartjes overhandigen.

Leren: Tijdens de interactieve workshop Netwerken ontdekken deelnemers dat een goede netwerker overal kansen ziet voor korte en lange netwerklijnen. Ook tijdens vakantie of een verjaardagsfeest. Social media krijgt aandacht, en het belang van een follow up: Hoe onderhoud je de relatie als het contact eenmaal is gelegd? Aleid: ‘Veel vrouwen zeggen: ‘Netwerken is niet zo mijn ding. Dat was het voor mij tien jaar geleden ook niet. Gelukkig kun je het leren. Ook op bijeenkomsten met veel statafels en mannen in pak.’

Wie is Aleid: Na dertien jaar P&O bij een bouwbedrijf, startte Aleid Overbeek in 2006 haar eigen coachingspraktijk voor 45+ vrouwen. Aanvankelijk koos ze voor coaching van vrouwen in de zorg. Want in die beroepsgroep bevinden zich volgens haar veel vrouwen met weinig zelfvertrouwen, die moeilijk grenzen stellen en gevoelig zijn voor het gevaar van burnout. Maar toen ze eenmaal het nut van netwerken had ontdekt, veranderde ze haar focus. Sindsdien leert ze 45+ vrouwen hoe ze hun netwerk kunnen inzetten voor hun eigen bedrijf. In 2013 schreef ze het boek: Boeket voor zakenvrouwen en in 2014 werd ze uitgeroepen tot Flevolandse zakenvrouw van het jaar.

Een succesvol netwerk begint vaak bij een persoonlijke klik. Het is veel méér dan visitekaartjes overhandigen


She speaks