Bestel nu je tickets
Annemarie Arends
Van thuismoeder naar zakenvrouw

Volg je hart, niet je hoofd

Who: Annemarie Arends, moeder van 2 jonge kinderen, was al 45 toen ze voor zichzelf begon als voedingsdeskundige.

History: Na jaren van de ene ‘verstandige’ baan in de andere te zijn gerold, zit ze op haar 34e ineens thuis met een burn-out na het overlijden van haar moeder. Ze gaat samenwonen en wordt een ‘stay home’ moeder, een bewuste keuze waar anderen soms op reageren. Vanuit haar interesse in gezond eten begint ze aan de hbo-opleiding Voedingsdeskundige. Inmiddels inspireert ze veel mensen om gezonder te eten.

Her story: In deze tijd je eigen praktijk opzetten is best riskant. Maar Annemarie vindt dat ze niets te verliezen heeft en zet de stap. Ze begint met informatieve workshops, gewoon thuis aan de keukentafel. Ze geeft kookworkshops en voedingsadvies op maat en bouwt haar bedrijf South-End uit. Inmiddels inspireert ze veel mensen om gezonder te eten en geeft ze verschillende kookworkshops op een prachtige locatie in Zaandam. Daarnaast heeft ze haar eigen biologische, glutenarme granola (zonder geraffineerde suikers) op de markt gebracht en ook dat bleek een hele slimme zet.

Soms moet je niet te veel nadenken en – als het even kan – je passie volgen. Uiteindelijk word je daar toch het gelukkigst van!


She speaks