Bestel nu je tickets
Carla de Ruiter
Vanaf het moment dat je loslaat, komt er ruimte voor iets nieuws

Heb het lef om (los) te laten!

Doen: Denk je ook dat je met loslaten iets moet doen? Zie jij loslaten als een werkwoord? Je bent bijvoorbeeld druk bezig om iemand los te laten, zijn of haar eigen weg te laten vinden of je denkt dat er niets anders op zit dan een situatie maar te accepteren. Zeker als het over verlieservaringen gaat. In deze interactieve workshop onderzoeken en ontdekken we de verschillende kanten van loslaten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kun je, zonder je gevoel hierbij te hoeven ontkennen, ruimte geven aan jouw ervaringen en creëer je nieuwe situaties die niet alleen gezond zijn voor jou, maar ook voor jouw grotere idealen en doelen in het leven?

Leren: Ons brein werkt zo vernuftig dat we overal een probleem in kunnen zien. Dat er iets niet goed is. We zijn zo geprogrammeerd. Dat werkt ook zo wanneer we iets “moeten” loslaten. We willen meestal iets loslaten waar we vanaf willen. Iets dat niet meer past in ons leven, iets dat voorbij is. Kennelijk gaan we ook dan uit van een probleem. Misschien gebeurt dit zonder dat je er erg in hebt. Carla vertelt vanuit haar eigen kennis en ervaring hoe je anders naar loslaten kunt kijken. Loslaten wordt dan een situatie waarbij je iets laat, dan iets doet. Zij laat je vervolgens ervaren hoe je een wereld creëert waar iedereen inclusief jijzelf blij van wordt.

Wie is Carla: Carla is een pionier op het gebied van leiderschap voor vrouwen. Zij onderzoekt hoe vrouwen een nieuwe stap kunnen zetten in hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling, die helemaal past bij deze tijd. Dat doet zij als spreker, auteur en levensdesigner, maar ook vanuit haar rol als hoofdredacteur van “Pioniers Magazine”, een nieuw verdiepend magazine voor hoogopgeleide pionierende vrouwen met idealen voor een nieuwe wereld. (www.pioniersmagazine.nl). Carla werkt vanuit en door de interactie, zonder vooropgezet plan, uitsluitend vanuit de grote lijnen. Daardoor is zij altijd in het hier en nu en alert op wat er op dat moment gebeurt. Hierdoor weet zij ieders authentieke talent naar boven te halen. Vaak is dat met een humoristische ondertoon, maar vooral ook vol ontroerende momenten die raken.

Er is veel geschreven en gezegd over loslaten, maar veel is gedateerde informatie en gebaseerd op een oud denkpatroon. Ik ben meer geïnteresseerd in hoe het werkelijk voor mensen is, in het hier en nu en dat kunnen we met elkaar onderzoeken, dat is echtheid


She speaks