Bestel nu je tickets
Jeannette Welp
Muziek met elkaar maken brengt altijd weer magie in het groepsproces

Samen musiceren maakt meer los dan je denkt

Who: Jeannette Welp studeerde af aan het conservatorium en gaf jarenlang fluitles op de muziekschool. Tegenwoordig zet ze haar muzikale talenten vooral in om schoolklassen, zakelijke teams en andere groepen muziekworkshops te geven (www.jeannettewelp.nl). Niemand hoeft daarvoor enige muzikale ervaring te hebben. “Toen ik ontdekte wat het voor groepen leerlingen deed, wist ik: dit moet ik volwassenen ook laten ervaren!”

History: Als kind was Jeannette een dromer in een gezin van doeners. Als ze op 8-jarige leeftijd een fluit krijgt, ontdekt ze dat muziek voor haar hét middel is om zich te uiten. Al haar fantasie, dromen en passie kan ze erin kwijt. Ze speelt er dagelijks op en ontwikkelt haar talent zo goed dat ze begin jaren 80 op het conservatorium wordt toegelaten. Omdat je van optreden alleen niet kunt leven, gaat ze na haar afstuderen ook lesgeven. Ze ontdekt daar dat leerlingen zelden de motivatie hebben die ze zelf altijd vanzelfsprekend had gevonden en kan er daarom haar hart niet in kwijt. Totdat ze het lesgeven aan groepen ontdekt – en daarmee haar passie voor het groepsproces. “Als je met groepen muziek maakt, ontstaat er iets bijzonders”, zegt Jeannette. “Het vormt, verbindt en geeft plezier.”

Her story: “Muziek maken verbindt de hersenhelften, dat is wetenschappelijk vastgesteld. Het activeert verschillende gebieden in de hersenen: onze sociale, creatieve en probleemoplossende vermogens gaan in interactie met elkaar”, weet Jeannette Welp. Dat heeft een flinke impact op het groepsproces. En precies daarmee ‘speelt’ Jeannette in haar workshops en trainingen. Van basisschoolleerling tot management, van projectteamlid tot congresbezoeker: Jeannette krijgt iedereen aan het spelen. “Want iedereen kan klappen, stampen, fluisteren, neuriën, mompelen of zingen. Ik laat mensen meedoen vanuit hun comfortzone en rek die al spelend op.” Zo zetten haar workshops de toon voor een energieke groepsspirit, waarin iedereen meedoet en ieders bijdrage telt.

 


She speaks