Bestel nu je tickets
Monique van der Weijden
Laat je dromen niet stelen, luister naar je ziel

Moeder op de loop

Wie: Monique van der Weijden heeft een (internationale) praktijk waarin ze al haar kwaliteiten kwijt en haar liefde voor de medemens kwijt kan. Ze is psychosyntheticus (psychosynthese is een ontwikkelingsweg die je helpt te ontdekken wie je werkelijk bent, wat je potentieel is en hoe je daaraan concreet vorm kunt geven in je leven en werk). Ze doet familieopstellingen, is revitalisatietherapeute, NLP’er en gebruikt in haar werk ook haar berg levenservaring. Ook ontdekte ze dat ze schrijversbloed heeft. Momenteel werkt ze aan haar eerste roman: Ziel, zaligheid en sukkels.

History: Monique is haar praktijk niet zomaar begonnen. Zij trouwde al op jonge leeftijd, kreeg meteen vier kinderen en was moeder en huisvrouw. Van haar man mocht zij niet werken. Ze paste zich steeds meer aan, liet zich kortwieken. Ondertussen leefde ze schijnbaar het leven van een prinses, met een groot huis, een dikke auto en alle materie die ze zich maar kon wensen. Ze deed aan paardendressuur op hoog niveau, maar voelde zich ongelukkig en leeg. Na een belangrijke droom en een ongeluk besloot ze te vertrekken uit haar situatie. Ze wilde zichzelf worden en haar droom, het pad van haar ziel volgen. Ze vertrok uit haar huwelijk en haar rijke leven met niet meer dan twee vuilniszakken. Inmiddels heeft ze haar beslissing getransformeerd tot een florerende praktijk waarin zij anderen helpt hun zielenpad te gaan bewandelen.

Her story: Lef is voor Monique het gaan luisteren naar je ziel, naar je intuïtie. Het lijkt wel of mensen bang zijn om die stap te nemen, vindt ze. Als ze om zich heen kijkt, ziet ze de meesten in hun hoofd leven. ‘Maar het is juist de bedoeling dat je contact maakt met je hart. Dat je het lef hebt om die blokkade te onderzoeken die je tegenhoudt om daar te komen en een authentiek leven te leiden. Heb de durf om je dromen niet te laten stelen. Onderzoek de basis van zelfafwijzing, van de keuzes die je daarin als kind hebt gemaakt, en dan gaat er een wereld voor je open. Dan kun je je eigen potentieel gaan verwerkelijken. Zie dat je burn-out, je depressie of midlife-crisis ergens voor bedoeld is. Zie dat die leegte nodig is om jezelf weer helemaal te vullen en vandaaruit het contact met je ziel aan te gaan.’


She speaks